Wanneer u van plan bent zwanger te worden, is het erg belangrijk om maanden vooruit te plannen. Hoe gezonder je bent tijdens of zelfs voordat je zwanger wordt, hoe groter de kans op een gezonde baby. Afgezien daarvan zal het plannen van uw zwangerschap u helpen om gemakkelijk zwanger te worden, de complicaties van zwangerschap te minimaliseren, een gezondere zwangerschap te hebben, sneller te herstellen na de voorbereiding bevalling oefeningen het risico van uw kind op toekomstige problemen te minimaliseren. Hieronder staan de dingen waar je op moet letten bij de voorbereiding op een zwangerschap.

Bezoek uw gynaecoloog

Om er zeker van te zijn dat u geschikt bent voor een zwangerschap, is het noodzakelijk om uzelf te laten onderzoeken. Uw gynaecoloog zal u voorstellen om borstonderzoek, uitstrijkjes en andere ondersteunende onderzoeken te ondergaan. Hij of zij zal ook vragen naar de status van uw vaccinatie.

Eet gezond voedsel en beweeg regelmatig

Om gezond te worden, moet u regelmatig gezond eten en sporten. Dit zal u ook helpen een normaal gewicht te behouden of te bereiken. Onthoud dat wanneer u zwanger wordt, u moet streven naar het normale gewichtsbereik om problemen te voorkomen die verband houden met overgewicht of ondergewicht, zoals hoge bloeddruk en moeilijke bevalling.

Je moet een uitgebalanceerd dieet volgen dat de vijf basisvoedselgroepen bevat. Voeg veel fruit en groenten toe aan uw dieet, drink veel water en beweeg regelmatig. De beste oefening is een wandeling maken met je partner. Dit zal je niet alleen helpen gezond te worden, maar zal ook je relatie met je partner versterken.

Stop met roken

Volgens studies kan roken je vruchtbaarheidsniveau verlagen. En als u al zwanger bent, kan roken leiden tot doodgeboorte, miskraam en een laag geboortegewicht van de baby. Tabaksrook bevat giftige stoffen zoals lood, nicotine, cadmium en radioactieve elementen die schadelijk kunnen zijn voor uw lichaam en uw baby.

Stoppen met alcoholgebruik

Alcohol is niet veilig voor u en uw baby als u zwanger bent of probeert zwanger te worden. De effecten van alcohol zijn onder meer een miskraam, doodgeboorte, langzame groei en ontwikkeling van de baby, gedragsproblemen, een hoger risico op handicaps en een laag geboortegewicht.

Verminder uw cafeΓ―ne-inname

CafeΓ―ne kan de kans op bevruchting vertragen. Dus als u probeert zwanger te worden, moet u uw inname van cafeΓ―nehoudende producten verminderen. Als u zwanger bent, moet u cafeΓ―ne vermijden, omdat deze een verhoging van de bloeddruk, hartslag en zweetproductie kunnen veroorzaken. CafeΓ―ne is ook een diureticum en kan je vermoeid en uitgedroogd maken. Voedingsmiddelen en dranken die cafeΓ―ne bevatten zijn cola’s, chocolade, thee, energiedrankjes en diverse noten.

Verhoog uw inname van foliumzuur

Foliumzuur of foliumzuur is een B-vitamine die nodig is voor de gezonde groei en ontwikkeling van de zenuwweefsels en bloedcellen van de baby. Deze vitamine moet tijdens of zelfs vΓ³Γ³r de zwangerschap worden ingenomen om te voorkomen dat er afwijkingen ontstaan, zoals neurale buisdefecten, wat een veel voorkomende aangeboren afwijking is. U kunt foliumzuur krijgen van prenatale multivitaminen met een hoog gehalte aan foliumzuur. Foliumzuur is ook te vinden in kikkererwten, sojabonen, zemelen, grapefruit, sinaasappels, eieren, gistextracten, rundvlees, avocado, spruitjes, asperges, broccoli, bessen en spinazie.