U behoort mogelijk tot 40% van de volwassen mensen die slapeloosheid krijgen, een veel voorkomende slaapstoornis in Amerika. Bij slapeloosheid gaat het om moeilijk in slaap komen, wakker worden en weer moeilijk in slaap komen, of vaak eerder opstaan.

Als u dit soort slaapstoornis meerdere dagen ervaart, Dormicum 15 mg online kopen kunt u tijdelijke slapeloosheid krijgen. Als u het enkele weken ervaart, kunt u kortdurende slapeloosheid krijgen. Dit probleem wordt echter ernstig als u het elke nacht in een week ervaart en u het na een maand of zelfs langer niet meer ervaart.

De meest voorkomende slapeloosheid is slapeloosheid die steeds erger wordt en uiteindelijk wordt je er onrustig van. Slapeloosheid zelf is geen ziekte, maar het is een symptoom van andere problemen die te maken hebben met fysieke, emotionele en gedragsproblemen.

Om de beste oplossing te krijgen, moet u eerst de oorzakelijke factoren van de slaapstoornis vinden. De volgende zijn verschillende oorzakelijke factoren van slaapstoornis.

1. Stress

Veel experts zijn van mening dat stress de belangrijkste oorzakelijke factor is van slaapstoornissen op korte termijn. U kunt stress krijgen vanwege uw werkdruk, huwelijksproblemen, chronische ziekte of dode aanwezigheid in uw gezin. Meestal krijg je geen slapeloosheid meer als de situatie die je stress bezorgt stopt.

Als je lichaam nog steeds stresshormoon aanmaakt voordat je gaat slapen, zal het hormoon de aanmaak van melatonine, een hormoon dat het circadiane ritme organiseert, beperken. Hoge stress kan ook het herstellende effect van groeihormoon beperken, dat kan helpen bij de vorming van nieuwe cellen.

2. Alcohol en cafeΓ―ne

Het consumeren van alcohol en cafeΓ―ne, vooral als je ze te kort voor het slapen gaan consumeert, zal je diepe slaap verstoren. CafeΓ―ne is een stimulerend middel waardoor je moeilijk in slaap kunt komen. Het effect blijft 10 uur na inname betrouwbaar, vooral voor oude mensen met een tragere stofwisseling.

Ondertussen, ook al is alcohol een kalmeringsmiddel en kan het je helpen snel in slaap te vallen, het wakkert je slaap ook grondig aan nadat het effect verloren is gegaan.

3. Zieke en chronische aandoening medisch

Sommige mensen kunnen niet goed slapen vanwege een medische aandoening waardoor ze zich op hun gemak voelen. De ziekte als gevolg van artritis, de hitte in de maag, de wond in de rug en hoofdpijn kunnen ervoor zorgen dat u moeilijk wakker wordt en weer slaapt.

Een willekeurig onderzoek in Amerika meldt dat de helft van de volwassen mensen gedurende 10 nachten of meer per maand een ziekte ervaart die hun slaap verstoort. De chronische aandoeningen zoals Parkinson en diabetes zorgen ervoor dat je moeilijk in slaap kunt komen, waardoor je de hele nacht wakker blijft.