Informatie en tips voor pionierende gebruikers van epileerapparaten

Een minder bekende vorm van ontharen die snel aan populariteit wint, is de epilator. Een epilator is een klein elektronisch apparaat (ongeveer zo groot als een elektrisch scheerapparaat) dat werkt als een pincet. Het kan overal op het lichaam met ongewenst haar worden gebruikt, van de bikinilijn tot de rug en benen.

Epilators kopen wanneer de gebruiker het apparaat over het huidoppervlak rolt waar ongewenst haar groeit. In het lichaam van de epilator zit een “knijp”-mechanisme dat in feite alles samenknijpt waarmee het in contact komt, inclusief de kleinste haartjes. Nadat het haar is opgepakt, rolt het apparaat verder over de huid om aan het haar te trekken.

Omdat de epilator het haar vanaf de wortel trekt, keren de haren enkele dagen tot weken niet terug naar het huidoppervlak, waardoor de huid glad en zijdeachtig wordt. In tegenstelling tot scheren, waarbij slechts een deel van de haarzakjes van het huidoppervlak wordt verwijderd, dienen epileerapparaten als een langetermijnoplossing voor het verwijderen van ongewenst haar. Daarom wordt de epilator aanbevolen voor degenen die vaak een “vijf uur schaduw” hebben of een baard hebben tot het einde van de dag na het scheren.

Epilators zijn elektronische apparaten en kunnen in het begin moeilijk onder de knie te krijgen zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw epilator als een professional te gebruiken.

1. Gebruik de epilator altijd na een warme douche of bad. Heet water vergroot de poriΓ«n en ontspant de haarwortels, waardoor ontharen gemakkelijker en minder pijnlijk wordt. De epilator is een elektronisch apparaat en mag niet in of in de buurt van water worden gebruikt.

2. Trek aan de aangeleerde huid en span deze aan terwijl u op het overtollige deel van de huid drukt. Terwijl de epilator over uw huid rolt, knijpt en trekt hij alles op zijn pad, inclusief losse huid.

3. Begin langzaam. Je voelt de epilator aan je haarzakje plakken. Hoe langzamer de actie, hoe grondiger de epilatie.

4. Beweeg in de richting van de haargroei. In tegenstelling tot scheren, waarbij u de haartextuur moet volgen, kan de epilator zich snel en gemakkelijk scheren volgens de haartextuur. Haarplukken met een epilator veroorzaakt niet de neiging om rode bultjes te produceren zoals bij het epileren met een scheermes.

5. Uw huid kan gevoelig worden na gebruik van de epilator. Je kunt minerale olie gebruiken om je huid te kalmeren. Het wordt echter niet aanbevolen om lotion te gebruiken, omdat de chemische ingrediΓ«nten huiduitslag en huidirritatie kunnen veroorzaken.

6. Reinig de epilator na het epileren grondig om te voorkomen dat haren de epilator blokkeren.

Veel mensen merken dat als ze eenmaal een epilator gebruiken, ze niet meer terug willen naar traditioneel scheren of harsen. Epilators zijn zelfs sneller en gaan langer mee dan scheren, maar zonder de pijnlijke bijwerkingen die vaak gepaard gaan met harsen. Als je het nog niet hebt geprobeerd, is er geen beter moment dan dit. Je hebt niets te verliezen, maar je hebt wel ongewenst haar!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *