Als jij een van die mensen bent die geen mooie luchtige pot rijst op het fornuis kan koken, dan is een rijstkoker iets voor jou. Een fornuis kan je rijst koken tot een mooie donzige consistentie en het heerlijk laten smaken.

Er zijn tegenwoordig veel soorten fornuizen op de markt. Je kunt er een kopen die niets anders doet dan je rijst koken, of je kunt er een kopen die uitgebreider is met meer functies. Er zijn fornuizen die je graan koken, een stoofpot of soep maken, je ochtendhavermout of eieren koken, vis stomen en / of je avondeten groenten stomen. EΓ©n fornuis, de fuzzy logic genaamd, beweert menselijke logica te gebruiken om je rijst te koken. Naar verluidt gebruikt het logica om de temperatuur en vochtigheid in de kamer of buiten te bepalen om zichzelf aan te passen om de rijst tot de juiste consistentie te koken.

Voeg daarbij het nieuwste op het gebied van fornuizen en dat is de magnetronrijstkoker. Vergis u niet, want het fornuis is op zichzelf geen magnetron, maar gebruikt de magnetron om de rijst te koken. Het apparaat is een snelkookpan waaraan u de rijst en het water toevoegt, vastzet en in uw magnetron plaatst. Als het klaar is met koken, zoals alle snelkookpannen, laat je het opzij zetten om de stoom te laten verdampen en open je het fornuis. Uw rijst is in minder tijd gaar dan in de standaardkoker, en het zal luchtig en heerlijk zijn om te serveren als bijgerecht of als onderdeel van het voorgerecht tijdens het avondeten.

Enkele voordelen van het hebben van een rijstkoker, zowel magnetron als standaard:

Het standaard kooktoestel schakelt zichzelf uit wanneer de rijst gaar is, zodat u er niet naar hoeft te kijken en het uitschakelt wanneer het klaar is met koken;
U hoeft niet bang te zijn dat de pan overkookt en op het fornuis aanbrandt voor een ellendige schoonmaakbeurt;
De magnetron rijstkoker kookt sneller dan de standaard rijstkoker. De standaard rijstkoker kan tot twintig of dertig minuten duren, terwijl de rijstkoker in de magnetron twaalf tot dertien minuten nodig heeft om uw rijst te koken.
Er zijn verschillende maten rijstkokers, dus houd er rekening mee dat drie kopjes droge rijst gelijk zijn aan zes kopjes gekookte rijst. Als uw gezin slechts vier of vijf kopjes rijst consumeert, koop dan de rijstkoker met drie kopjes en niets groters.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *